keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Superroisto kohtaa supersankarin vauhdikkaassa 3D-animaatiossa

Kolmiulotteinen Megamind on elokuvastudio DreamWorks Animationin vauhdikas uutuusanimaatio. Suomeksi dubatun elokuvan on ohjannut Tom McGrath. Animaation keskeisinä suomalaisääninä kuullaan Juha Varista, Petteri Summasta, Anna-Maija Tuokkoa, Antti L.J. Pääkköstä ja Tuomas Uusitaloa.

Aivan kuten Teräsmies, Megamind on välttänyt kotiplaneettansa tuhon, kun hänet on lähetetty maapallolle turvaan. Megamindin epäonneksi maapallo saa toisenkin lapsitulokkaan, josta varttuu hyvässä kasvuympäristössä kansan rakastama supersankari Metromies.

Megamindista kasvaa nerokas, mutta epäonninen superkonna. Hänen keskeinen tavoitteensa on Metro Cityn valloittaminen, mutta Metromies estää hänen aikeensa kerta toisensa jälkeen. Tilanne muuttuu kuitenkin radikaalisti, kun Megamind onnistuu yllättävästi eliminoimaan supersankarin yhden ilkeän suunnitelmansa yhteydessä.

Unelmansa saavuttanut Megamind huomaa kuitenkin pian yllätyksekseen, kuinka tylsäksi elämä muuttuu ilman rakasta vihollista. Teräsmies tarvitsee Lex Luthorinsa, Lepakkomies Jokerinsa, Roope Karhukoplansa ja Megamind uuden vihollisensa. Tähän rooliin on tyrkyllä Titan, josta on määrä tulla Metromiestä suurempi ja vahvempi.

Titan osoittautuu kuitenkin yhtä oikukkaaksi luomukseksi kuin Frankensteinin hirviö. Hyvästä on tulossa paha, ja Megamind joutuu tosi paikan eteen.

Joulupäivänä ensi-iltansa saaneen Megamindin vahvuuksia ovat huumori, hyvät henkilöhahmot ja hyvä käsikirjoitus. Myös elokuvan piikit Teräsmiehen ja joidenkin muiden supersankareiden suuntaan ovat kekseliäitä. Joitakin katsojia elokuvan vauhti ja suoranainen koheltaminen varmasti hirvittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti