keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Kubrickin hyytävä Hohto elokuvakerhon klassikkona ke 9.2.

Perfektionistina tunnetun elokuvaohjaaja Stanley Kubrickin legendaarinen Hohto (The Shining, 1980) esitetään Järvilakeuden elokuvakerhossa keskiviikkona 9.2.2011. Esitys alkaa Y-Kinossa klo 18.00.

Hohto kuuluu kauhuelokuvien ehdottomaan aateliin. Hyvä arvostelun tästä psykologisesta kauhufilmistä löydät Kansallisesta audiovisuaalisesta elokuva-arkistosta. Tutustu elokuvaan oheisesta linkistä. Hyytävää elokuvailtaa!

        Jack Nicholson Hohdon sekopäisenä perheenisänä.        

2 kommenttia:

  1. Olin jo elokuvan kerran nähnyt, mutta aika paljon nuorempana. Nyt palaset ikäänkuin loksahtivat kohdalleen, ja elokuvan tajusi paremmin. Vaikka Hohto ei sinänsä pelleile kauheasti millään tekoverellä ja irronneilla raajoilla, on se silti pelottava. Tunnelma on hyvin painostava ja adrenaliini jyllää suonissa. Rooli on Jack Nicholsonille aivan omiaan, ilmeitä myöten. En voisi kuvitella ketään muuta hänen sijalleen. Jos Jack Nicholson olisi isäni, kyllä minua ainakin pelottaisi vähän nähtyäni tämän elokuvan olla kotona...

    VastaaPoista
  2. Jack Nicholson on Jack Torrancena ylittämätön psykopaatti. Elokuva kertoo pelottavasti ihmismielen murtumisesta. Kubrickin muiden elokuvien tapaan jokainen kuva on harkittu. Pelko ja ahdistus eivät synny vieraista olioista tai zombeista vaan ihmismielen syvimmistä syövereistä. Harva elokuva on visuaalisesti niin loistelias kuin Hohto.

    VastaaPoista