lauantai 24. huhtikuuta 2010

Ihmissusi metsästää nummilla

Kaiken viimeaikaisen tylsän vampyyrihypetyksen jälkeen on mukava uppoutua toisenlaiseen muodonmuutokseen. Joe Johnstonin ohjaama The Wolfman kertoo klassisen tarinan miehestä, jonka täysikuu muuttaa raivoavaksi ihmissudeksi. Elokuva sijoittuu 1890-luvun Englantiin, Blackmoorin synkkiin nummimaisemiin, jossa alkaa tapahtua kummia.

Elokuvan alussa neiti Gwen Conliffe (Emily Blunt) kirjoittaa näyttelijä Lawrence Talbotille (Benicio del Toro), että miehen veli Ben on kadonnut. Lawrence kiiruhtaa perheensä sukukartanoon Blackmooriin, josta hän on ollut vuosia poissa. Hänen vanha ja ilkeä isänsä sir John Talbot (Anthony Hopkins) asustaa kartanossa miespalvelijansa Singhin (Art Malik) kanssa.

Kotiseudulla kartanon väki on epätoivoissaan. Ben on löytynyt silvottuna ja hänen morsiamensa Gwen on murheen murtama. Lawrencen katkeroituneella isällä on puolestaan vaikeuksia kertoa pojalleen sukua vainoavasta vanhasta kirouksesta.

Lawrence Talbot joutuukin pian itse karvaisen hirviön hyökkäyksen kohteeksi. Vimmaisella vauhdilla liikkuva ihmissusi iskee kylän muihinkin asukkaisiin. Blackmooriin saapuvalla Scotland Yardin etsivä Abberlinella (Hugo Weaving) on pian kädet täynnä työtä.

The Wolfman on kauhuelokuva, jonka tehosteet ovat näyttäviä ja taistelukohtaukset raakoja ja väkivaltaisia. Lajityypin tunnelmaan johdattelee Danny Elfmanin musiikki. Richard Bakerin taitavaa meikkaustyötä on entisestään tehostettu tietokoneanimaatiolla. Lavastus ja ajankuvan rakentaminen ovat myös onnistuneita.

The Wolfmanin trailerin löydät tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti