torstai 8. huhtikuuta 2010

Järvilakeuden elokuvakerho vyöryttää valkokankaalle suuren joukon klassikkoja

Uusi elokuvakerho aloittaa toimintansa nyky-Kauhavalla ja Järviseudulla ensi syksynä. Järvilakeuden Kansalaisopisto käynnistää yhteistyössä Y-Kino Oy:n, Kauhavan Rotaryklubin ja Kauhavan lukion kanssa elokuvakerhotoiminnan.

Kansalaisopiston siipien suojissa toimiva Järvilakeuden elokuvakerho lähtee liikkeelle komeasti klassikkoelokuvien kavalkadilla. Elokuvakerhon ohjelmistossa on kuusi elokuvaesitystä syyskaudella ja kuusi esitystä kevätkaudella. Elokuvat on tarkoitus valita maailman 50 huippuelokuvan joukosta.

Elokuvakerho toteutetaan kansalaisopiston kurssina, joka saa nimekseen Klassikkojen kimallusta. Elokuvakerhossa katsotaan ja arvioidaan elokuvia. Olennainen osa kerhon toimintaa ovat myös elokuva-alan ammattilaisten asiantuntijaluennot. Aihepiireinä ovat mm. ohjaus, käsikirjoittaminen, elokuvamusiikki ja näytteleminen.

Esimakua elokuvakerhon toiminnasta saadaan jo vappuviikolla. Keskiviikkona 28.4. klo 18.30 esitetään Y-Kinossa Billy Wilderin ratkiriemukas komedia Piukat paikat . Sitä pidetään Marilyn Monroen parhaana elokuvana, jossa hänen kanssanäyttelijöinään loistavat Tony Curtis ja Jack Lemmon. Elokuva on jopa äänestetty maailman hauskimmaksi.

Torstaina 29.4. elokuvakerho esittää lännenelokuvan ehdottoman helmen Sergio Leonen Hyvät, pahat ja rumat (1966). Western-klassikon (K15) pääosissa nähdään näyttelijälegendat Clint Eastwood, Eli Wallach ja Lee Van Cleef. Elokuvan käänteitä vie hienosti eteenpäin Enrico Morriconen tunnusmusiikki. Nykyohjaajista Quentin Tarantino on pitänyt leffan hautausmaalla tapahtuvaa loppuhuipennusta parhaimpana kuvattuna kohtauksena elokuvahistoriassa.

Molemmista elokuvakerhon kevään leffoista on lyhyt esittely teatterissa ennen elokuvan alkamista. Elokuvalipun hinta molempiin esityksiin on 5 euroa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti