tiistai 25. syyskuuta 2012

Varsinaisia velikultia                             Hyväntahtoinen Lasse (Rami Rusinen) ja lipevä Simo
                             (Olli Rahkonen) ovat uuden komedian antisankaripari.Elokuvateattereissa reilun viikon pyörinyt 3 Simoa (2012) ei ole ollut mikään kaupallinen suurmenestys, mutta oma viehätyksensä tässä Teemu Nikin ensimmäisessä pitkässä ohjaustyössä on. Kyse on osaksi vähemmän tunnettujen näyttelijöiden kelpo suorituksesta ja elokuvaan sisältyvästä lempeästä huumorista.

3 Simoa kertoo kahdesta Helsingin Sörnäisissä asuntomurtoja tehtailevasta kaverista. Simon (Olli Rahkonen) ja Lassen (Rami Rusinen) haaveena on perustaa murtokeikkojen saaliin avulla oma pizzeria. Tämä on erityisesti Dillinger-pizzoja intohimoisesti rakastavan Lassen unelma. Ystävysten heikko menestys keikoilla tekee heistä kuitenkin lähes antisankareita.

Simon yhden yön jutusta on saanut alkunsa Simo-vauva (Iivari Salo) , jota biologinen isä ei koskaan ole nähnyt saati elättänyt. Kun murtomiehen mieleen palaavat muistot nuoren äidin Eevan (PMMP:n Paula Vesala) arvokoruista, syntyy suunnitelma. Ketku Simo taivuttelee Lassen esittämään itseään ja hakeutumaan yksinhuoltajaäidin läheisempään tuttavuuteen. Farssin alkutahdit on siten lyöty.

Kolmessa Simossa riittää hulvattomia käänteitä ja väärennettyjä identiteettejä. Kyseessä on osittain leppoisa rikoskomedia, mutta myös tarina isäksi kasvamisesta. Elokuvan päärooleissa teatterikoululaiset Rahkonen ja Vesala pärjäävät hyvin. Sympaattinen ja rikoskumppaninsa jallitettavana oleva Rusinen tekee myös mainion roolityön.

Sivurooleissa piipahtaa Antti Reinin ja Matti Onnismaan kaltaisia konkareita.  Hauskimpiin sivurooleihin kuuluu ehdottomasti Pekka Strangin suomenruotsalainen kireä vartija Anders, naapurin Katja (Annika Aapalahti) sekä nuoriin miehiin mielistynyt mummeli Vieno (Ritva Vepsä).

3 Simossa puhutaan paljon ja enimmäkseen uskottavasti. Ajoittain dialogi käy kuitenkin sen verran kömpelöksi, että katsoja tuntee myötähäpeää antisankariparin koheltaessa. Tästä huolimatta Kolme Simoa on syvästi inhimillinen ja katsomisen kestävä komedia.

Elokuvan trailerin löydät tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti