keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Laadukas liskolänkkäri lapsille

    Kameleontti Rangosta tulee Dirtin sheriffi.


Paramount Pictures'in studioilla on syntynyt melkoinen harvinaisuus lapsille: älykäs, vauhdikas, upeasti kuvattu, hienosti ohjattu ja hauska länkkäri. Vauhdikas Rango ei sovi aivan pienimmille, sillä elokuvassa on jonkin verran tupakanpolttoa ja railakasta puhetta. Tästä huolimatta kyseessä on virkistävän erilainen lastenelokuva, joka saa ensi-iltansa Y-Kinossa perjantaina 18.3.

Ohjaaja Gore Verbinskin vauhdikas ja energinen seikkailukomedia vie katsojan hervottomalle matkalle Villiin lähteen. Sankarina häärii turvalliseen elämään tottunut kameleontti Rango, joka käy läpi omaa identiteettikriisiään.

Nöyrä Rango päätyy erämaassa Dirtin kaupunkiin, jonka riesana ovat roistot ja kuivuus. Pormestari värvää liskon sheriffiksi. Rango saa tehtäväkseen palauttaa kaupunkiin laki ja järjestys, toisin sanottuna sivistys. Se on helpommin sanottu kuin tehty.

Liskosheriffi kiertelee saluunoita, ottaa vastustajistaan mittaa pääkadun kaksintaisteluissa ja pyrkii ratkaisemaan kaupunkipahasen vesiongelman. Suurimpina kantoina kaskessa ovat käärmeet ja korppikotkat, jotka muodostavat merkittävän uhan kaupungille. Henkipatoista hurjin on Kalkkaro-Jake, tunnettu palkkamurhaaja, joka terrorisoi joukkioineen Dirtiä. Paha on myös Bandiitti-Bill. Rango saa puolestaan tukea Papuitalta ja jyrsijä Priscillalta.

Lastenlänkkäri on kerrassaan upeasti piirretty ja värimaailmaltaan kirkas. Oman jännitteensä luo myös erinomainen musiikkimaailma, josta tunnistaa monta lännenelokuvien helmeä. Elokuvien suurkuluttajat löytävät myös monia linkkejä erilaisiin suosittuihin klassikoihin kuten Tähtien sota ja Ilmestyskirja. Nyt .

Elokuvan suomalaisääninä toimivat Reino Nordin, Elena Leeve, Ella Haartti, Jarmo Mäkinen, Jukka-Pekka Palo ja Ossi Ahlapuro.

Elokuvan trailerin löydät tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti