sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Sotilaszombit lahtauspenkissä


 
Zombisotilas käy kaulukseen.


Musiikkivideoistaan tunnetun Marko Mäkilaakson ensimmäinen pitkä elokuva War of the Death – Stone’s War (2011) taitaa olla näkemistäni tämänvuotisista leffoista huonoin. Toiminta- ja kauhuelokuvan sekasikiö on rehellisesti sanottuna puuduttavaa katseltavaa. Edes suomalaiset kärkipään näyttelijät Mikko Leppilampi, Samuli Vauramo ja Antti Reini eivät pysty pelastamaan elokuvaa, joka kaatuu heikkoon käsikirjoitukseen.
Elokuva ajoittuu jatkosodan alkuun, jolloin suomalaisten ja amerikkalaisten (!) valiojoukko saa tehtäväkseen hyökätä Neuvostoliiton alueella sijaitsevaan erikoisbunkkeriin. Sen tiloissa ovat saksalaiset hyökkääjät harjoittaneet outoja ihmiskokeitaan. Erikoisjoukon hyökkäys ei suju hyvin. Se joutuu pian vetäytymään metsään ja joutuu yllätetyksi.
Suomalais-amerikkalainen iskujoukko saa vastaansa äskettäin surmaamansa sotilaat. Nämä elävät kuolleet eli zombit käyvätkin sen jälkeen hupenevan valiojoukon kimppuun kuin herhiläiset. Loppu elokuvasta on yhtä lähitaistelun mäiskettä pääosin pitkin bunkkerin sokkeloita.
George A. Romeron zombielokuviin (esim. Elävien kuolleiden yö, 1990) verrattuna Mäkilaakson leffasta puuttuu aito kauhu ja jännitys. War of the Dead ammentaa Resident Evilin (2002) tapaan paljon tietokonepelien maailmasta, jossa pitkin käytäviä eteneviä örkkejä tai zombeja lahdataan silmät kiiluen. Toisin kuin parhaissa lahtauspeleissä, saman asian tuominen valkokankaalle tuntuu totaalisen tylsältä.
Kansainvälisiltä markkinoilta imuroidulla miljoonalla eurolla olisi voinut huomattavasti paremmankin elokuvan. Leffan myönteisiin puoliin kuuluu taitavasti toteutettu yökuvaus, josta vastaa Hannu-Pekka Vitikainen. Kuvakulmien visuaaliseen esillepanoon on myös kiinnitetty huomiota.
Elokuvan trailerin löydät tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti