lauantai 28. huhtikuuta 2012

Nuoruus ei ole ikuista

                                            Keski-ikäiset miehetkin tiiraavat tipuja.


American Pie:  Luokkakokous (2012)on suositun komediasarjan neljäs osa. Päähenkilöt ovat tässä leffassa varttuneet lukioikäisistä keski-ikäisiksi fysiikaltaan, mutteivat mieleltään. Elokuvan keskiössä olevaan luokkakokoukseen valmistaudutaan yhtä innokkaasti kuin 18-kesäisinä.

Jon Hurwitzin ja Hayden  Schlossbergin ohjaama  Luokkakokous lienee luokiteltavissa kreisikomediaksi. Vauhtia pitää yllä miesviisikko, joka on huomaamattaan liukunut keski-ikäisyyden ja keskinkertaisuuden syövereihin. Siitä huolimatta tälle joukolle sattuu ja tapahtuu. Osa sattumuksista on aidosti hauskoja, osa aiheuttaa suunnatonta myötähäpeää.

Yhdeltä lapsiperheen arki on vienyt ennen niin kiihkeän seksielämän. Toinen on hurahtanut suhteeseen hörhöilevän bimbon kanssa. Kolmas on tanssitalentti, jota julkisuus kuitenkin vaivaannuttaa. Neljäs on sepittäjäsankari vailla vertaa. Viides on ikiteini, jonka typerät tempaukset saavat ajoittain niin kaverit kuin kriittisen katsojankin raivon partaalle.

Amerikanpiirakan annista 70 prosenttia liikkuu navan alla. Paljon on puhetta siitä, mistä on puutetta. Elokuvan kohdeyleisöksi valikoituvatkin luontevasti yläkoulu- ja lukioikäiset sekä kreisikomedioiden kaikenikäiset ystävät. Luokkakokouksen roolihenkilöitä ikään katsomatta ohjaa enemmän alapää kuin yläpää, mutta myös rakkauden ja läheisyyden puute.

Luokkakokous tuo pintaan niin nykyiset kuin ennen koetutkin ihmissuhteet. Joitakin alkaa vanha suola janottaa, jotkut luovat uusia suhteita, osa pitää kiinni olemassa olevista ihmissuhteistaan. Kyseessä on siten ripaus todellista elämää kaiken kohelluksen keskellä.

Elokuvan trailerin löydät tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti