lauantai 30. heinäkuuta 2016

Elämänmyönteinen brittidraama***½

                            Loun (Emilia Clarke) ja Willin (Sam Claflin) kemiat kohtaavat.

Jojo Moyesin viihderomaanin Kerro minulle jotain hyvää pohjalta filmatisoitu brittidraama on varmasti kesän katsotuimpia elokuvia. Tarina rikkaasta vammautuneesta pojasta ja hänen elämäniloisesta avustajastaan tarjoaa kaikki ainekset koskettavaan nyyhkyleffaan, jonka miehetkin voivat vaivaantumatta katsoa.  Näyttelijäsuoritukset ovat taattua brittitasoa, mutta kirkkaimpana tähtenä säteilee Game of Thronesista tuttu Emilia Clarke.

Elokuva käynnistyy nuoren, menestyksekkään ja huimapäisen Will Traynorin (Sam Claflin) liikenneonnettomuudesta. Lopputuloksena on neliraajahalvaantuminen ja kohtalostaan katkeroitunut nuori mies.

Toisaalla nuori kahvilassa tarjoilijana toiminut työläistyttö Louise ”Lou” Clark (Emilia Clarke) saa lopputilin. Perheensä elättäjänä toiminut Lou ohjataan kuitenkin yläluokkaisen Willin avustajaksi. Päävastuun pyörätuoliin sidotun Willin kuntouttamisesta kantaa kuitenkin fysioterapautti Nathan (Stephen Peacocke).

Synkkä ja epätoivoinen Will Traynor saa vastinparikseen pirteän, iloisen ja rakastettavan suloisen Loun. Töykeä pyörätuolipotilas sulaa vähitellen aurinkoisen avustajansa loisteessa. Miehen linnoitus steriilissä desing-huoneistossa murtuu, ja nuoret aikuiset lähentyvät toisiaan päivä päivältä.

Ohjaaja Thea Sarrock onnistuu esikoisohjauksessaan rakentamaan realistisen ja koskettavan elokuvan, jossa humoristiset osuudet vuorottelevat syvän eettisten ja traagistenkin asioiden kanssa. Elokuva on sentimentaalinen, muttei liian siirappinen. Romaanissa tosin Willin vammaisuutta ja siitä aiheutuvia oireita ja kipuja kuvataan vielä realistisemmin kuin elokuvaversiossa.

Kerro minulle jotain hyvää (2016) marssittaa valkokankaalle komean näyttelijäjoukon. Elokuvan todellinen tähti on Emilia Clarke, joka tekee lähes täydellisen roolityön. Hänen aitoutensa ja sydämellisyytensä valaisevat filmin. Päätähdistä Williä esittävä Sam Claflin tunnetaan Nälkäpelistä. Hän pärjää hyvin Willin roolissa, vaikka hänen keskeisenä tehtävänään on istua sekä näyttää komealta ja synkeältä. Televisiosarjojen katsojia riemastuttavat Downton Abbeyn Batesinä tunnettu Brendan Coyle sekä pikkuroolissa käväisevä Todella upeeta –sarjan Joanna Lumley.


Leffa on tämän päivän Love Story, joten ainakin eläytyvimpien katsojien kannattanee varata nenäliinapaketti mukaan. Taitava draama koskettaa varmasti myös katsojista kyynisimpiäkin.

Elokuvan traileri:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti