sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Laatuelokuvia lukiolaisille


Kauhavan lukion elokuvakurssin Elokuva lumoaa valinneet lukiolaiset saavat kevään 2016 kuluessa katsottavakseen kymmenen elokuvataiteen mestariteosta. Lukio osallistuu valtakunnalliseen elokuvakasvatushankkeeseen, jota vetää Ihme-Filmi ry (ihmefilmi.fi).

Tavoitteena on tuoda laatuelokuvien katsominen osaksi koulujen ja nuorisotilojen toimintaa. Lisäksi vuosina 2014—17 on tarkoitus kehittää nuorten elokuvakasvatusta pitkällä aikajänteellä.

IhmeFilmin pohjalta voi rakentaa kurssisuorituksen lukioon, ammattikouluun ja peruskoulun päättöluokkaisille. Kauhavan lukio on nyt mukana toista kertaa Ihme-Filmin esityssarjassa. Elokuvat esitetään yhteistyössä Y-Kinon ja Kauhavan rotaryklubin kanssa koulupäivän aikana lukiolaisille.

Ihme-Filmien ensimmäinen elokuvaesitys oli viime perjantaina 15.1. Tuolloin nähtiin valkokankaalla ehkä kaikkien aikojen paras ja rakastetuin Hollywood-musikaali Laulavat sadepisarat (Singing in The Rain.) vuodelta 1952. Sen pääosissa loistavat Gene Kelly, Donald O´Connor, Debbie Reynolds ja Jean Hagen. Ohjaajina toimivat Gene Kelly ja Stanley Donen.

Elokuvakauden 2015-2016 teema on Unelmia ja painajaisia. Sarjaan kuuluvat seuraavat elokuvat:

Kultakuume (Gold Rush), Yhdysvallat 1925, ohjaaja Charles Chaplin.
Kansalainen Kane (Citizen Kane), Yhdysvallat 1941, ohjaaja Orson Welles.
Kauas pilvet karkaavat, Suomi 1996, ohjaaja Aki Kaurismäki.
Henkien kätkemä (Sen to Chihiro no kamikakushi), Japani 2001, ohjaaja Hayao Miyazaki.
Polkupyörävaras (Ladri di biciclette), Italia 1948, ohjaaja Vittorio de Sica.
Pölynimurikauppiaat, Suomi 1993, ohjaaja John Webster
Good Bye Lenin!, Saksa 2003, ohjaaja Wolfgang Becker.
Rooma – avoin kaupunki (Roma, città aperta), Italia 1945, ohjaaja Roberto Rosselini.
Blade Runner, Hong Kong/Iso-Britannia/Yhdysvallat 1982, ohjaaja Ridley Scott.


Elokuvasarjan muut esitysajankohdat ilmoitetaan myöhemmin tammikuun aikana. Esitykset kestävät toukokuuhun 2016 asti. Ulkopuoliset eivät esityssääntöjen takia valitettavasti pääse seuraamaan elokuvaesityksiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti