tiistai 26. huhtikuuta 2011

Uusi Vares ei vakuuta


Lauri Törhösen ohjaama Vares huhtikuun tytöt (2011) ei valitettavasti vakuuta. Kun Antti Reinin tähdittämä ja Anders Engströmin ohjaama edellinen osa Pahan suudelma (2010) toi Vareksen hahmoon realismia ja elokuvalle suosiota, on jatko-osa varsin heikko.

Syy ei ole Antti Reinin vaan Kaarina Sourin epäuskottavan käsikirjoituksen, joka tuhoaa tarinan ja latistaa jännityksen. Huhtikuun tytöt vie Vareksen 15 vuotta vanhan mysteerin kimppuun. Toimittaja Ruuhio (Mikko Leppilampi) yllyttää yksityisetsivän tutkimaan kolmen nuoren naisen katoamista. Pian Vares huomaa uppoutuneensa unohtuneiden tyttölasten kohtaloiden selvittelyyn.

Samanaikaisesti palaa kotikulmilleen Afrikasta murhamies Tristan Leopoldo da Cunha (Taisto Oksanen), josta tulee sattumalta tapahtumien päähenkilö. Kuinka ollakaan, Vareksen naapuri, juoppo Gunnar (Ismo Kallio), kiinnostaa murhamiestä. Lisää sattumia seuraa solkenaan.

Katsojaa voi ärsyttää myös Vareksen flegmaattisuus tässä elokuvassa. Enimmäkseen etsivä ryystää olutta kantapaikassaan. Välillä etsivä tosin käy muhinoimassa viehkeän Sirkun (Riitta Viiperi) kanssa.

Elokuvan lopussa dekkarin langanpätkät jäävät sitomatta yhteen. Myös kuvaus jää tasapaksuksi. Seuraavan Vareksen on pakko olla Huhtikuun tyttöjä parempi.

Elokuvan trailerin löydät tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti