maanantai 22. maaliskuuta 2010

Taivaallista roskaruokaa

Amerikkalainen Poutapilviä ja lihapullakuuroja (K7, 27.−28.3.) on erikoinen lastenelokuva. Valkokankaalla raivoaa spagettitornado ja leffan sankarit kuhertelevat hyytelölinnassa. Hurjiin ruokafantasioihin kätkeytyy amerikkalainen todellisuus. Elokuva pyrkii varoittamaan roskaruoan vaaroista.

Tarinan sankari nörtti Flint Lockwood keksii koneen, joka muuttaa veden ruokasateeksi. Pian kalastuksella eläneet pikkukaupunkilaiset tilaavat kilpaa taivaallisia herkkuja. Innoissaan on myös sääkanavan aloitteleva reportteri Sam Sparks. Elokuva saa vauhtia kun pormestari Shelbourne hoksaa, että Flintin keksintö voi viedä kaupungin - ja ennen kaikkea hänet itsensä - maailmankartalle. Pian hampurilaiset kasvavat puissa ja lapset jauhavat karkkeja päivät pitkät.

Animaation henkilöhahmot ovat kekseliäästi rakennettuja. Etenkin päähenkilö Flintin, nuoren hullun keksijän, isä, jolla on muhkean vartalonsa alla piskuiset jalat, Village Peoplen poliisista inspiroitunut paikallispoliisi ja jatkuvasti paisuva suuruudenhullu pormestari ovat aidosti huvittavia hahmoja.

Elokuvan trailerin löydät tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti