torstai 18. maaliskuuta 2010

Rakkautta Suomirockin tahtiin

Television ja teatteritaiteen ohjaajaikoni Neil Hardwick on tarttunut suomalaisittain rohkeasti musikaaliin ensimmäisessä elokuvassaan Jos rakastat. Elokuva on Helsinkiin sijoittuva muunnelma Zacharias Topeliuksen sadusta Adalminan helmi. Sadussa itsekeskeinen prinsessa menettää muistinsa ja joutuu vuohipaimeneksi ennen kuin hänet pelastaa ulkomainen prinssi.

Elokuvassa ministerin (Taneli Mäkelä) lellitty tytär Ada (Elli Vallinoja) menettää muistinsa liikenneonnettomuudessa. Hän päätyy siivoojaksi sairaalaan. Ada tutustuu mukavaan maahanmuuttajapoika Toniin (Chike Ohanwe) ja pian rakkaus roihahtaa.

Makeilevaa ja henkilöhahmoiltaan ohutta elokuvaa kannattelee loistava musiikki. Jos rakastat –jukeboksi jauhaa esiin Suomirockin järkäleiden ja muiden eturivin lauluntekijöiden upeat hitit. Biisinikkareiden kärkikaartia ovat mm. Hector, Eppu Normaali, Tuomari Nurmio, PMMP, Maija Vilkkumaa ja Kaj Chydenius. Laulut on sovittanut uudelleen Leri Leskinen.

Musiikkielokuvan hienoin esitys lienee Sarah Kiven coverbiisi Eppujen legendaarisesta hitistä Joka päivä ja joka ikinen yö. Suursuosikkien Jipun ja Samuli ”virsihäjy” Edelmannin kaunis ja herkkä Jos sä tahdot niin on hieno tulkinta alun perin Hectorin kappaleesta.

Jos rakastat –elokuvan olettaisi vetävän katsomoon runsaasti kauhavalaisia nuoria ja myös tanssista kiinnostuneita. Y-Kino esittää musiikkielokuvan 19.−20.3. klo 18.30. Elokuvan kotisivuilta löytyy tämä traileri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti