maanantai 28. huhtikuuta 2014

Hämähäkkimiehen sekava jatko-osa**

                                Hämähäkkimies (Andrew Garfield) valvoo NYC:n katuja.Marc Webbin ohjaama The Amazing Spider-Man (2012) toi esiin supersankarin, joka tuntui aidolta ja sielukkaalta. Elokuva pysyi koossa ja loi hyvät puitteet Hämähäkkimiehen eli Peter Parkerin (Andrew Garfield) henkilöhahmon kehittymiselle.

Onkin sääli, että elokuvan jatko-osa The Amazing Spider-Man 2 (2014) on selkeästi ykkösosaa sekavampi, juonikuvioiltaan löysempi ja liian pitkäksi venytetty. Visuaalisesti näyttävän 3D-rymistelyn huumori on lapsekasta. Haukun vielä erikseen pääpahis Elektroa näyttelevän Jamie Foxxin suorituksen. Hän tekee sähköisenä superroistona viime vuosien ylinäyttelemisen ennätyksen. Näin tökeröä suoritusta ei ammattinäyttelijältä odottaisi.

Sitten kehut. Hämähäkkimies on kaikkien supersankareiden keskuudessa edelleenkin mielenkiintoinen hahmo. Tässä elokuvassa supersankarin arkiminä Peter Parker varastaa show’n itse Hämikseltä. Andrew Garfield on juuri valmistuneena ylioppilaana uskottava, herkkä ja empaattinen. Peterin mieltä synkistää hänen antamansa lupaus tyttöystävänsä Gwen Stacyn (Emma Stone) edesmenneelle isälle: tytärtä ei saateta vaaraan.

Hämähäkkimies 2:n vaikuttavinta antia ei olekaan Spider-Manin viilettäminen pitkin New Yorkin pilvenpiirtäjiä ja katuja roistoja rauhoittelemassa, kolmiulotteisuuden hyödyntäminen tai Hämiksen ja Elektron kaksintaistelu, joka iskee kuin miljoona volttia. Ei, elokuvan sähköistävin osuus kuuluu kahden nuoren rakkaustarinalle. Andrew Garfieldin ja Emma Stonen välillä säkenöi aidosti (he ovat todellisuudessakin pari), mikä ei ole tyypillistä perinteisille supersankari- tai toimintaelokuville. Vaalea Stone on leffassa kerta kaikkiaan fiksu ja viehättävä – ja samalla myös taitava näyttelijä.

Hämähäkkimiehen vastapelureista elokuvassa esiintyvät Vihreä Menninkäinen, Paul Giamattin mainio  Aleksi Sytsevitsh eli Sarvikuono, siviileissä nähtävä Felicia Hardy eli Musta Kissa (Felicity Jones) ja tiedemies Alistair ”Hämähäkintappaja" Smythe. Lisäksi tarinassa pohjustetaan Spider-Manin vihollisjoukko Kuuden Koplan syntyä. Elokuvan loppu suorastaan huutaa uuden jatko-osan perään.

Elokuvan trailerin löydät tästä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti