lauantai 6. heinäkuuta 2013

Pikku kätyrit varastavat show’n

                                           Kaksi pikku kätyriä Lucyn kyydissä.

Itse ilkimys 2 on jatko-osa syksyllä 2010 ensi-iltansa saaneeseen vauhdikkaaseen Illumination Entertainmentin 3D-animaatioon. Ensimmäinen osa esitteli yrmeän ilmimyksen Grun, jonka laboratoriossa kelmi apulaisineen ja keltaisine pikkukätyreineen kehitteli ensimmäisiä tuhon vimpaimia. Grun lopullisena tavoitteena oli tuolloin varastaa kuu taivaalta. Elokuvan lopussa lurjuksen sydän kuitenkin pehmeni, kun hän sai vastuulleen kolme orpoa tyttölasta.
Kakkososassa Gru (äänenä Ville Haapasalo) ei juuri ilkeile. Hänestä on kuoriutunut vastuuntuntoinen vanhempi, joka joutuu kuitenkin selvittämään kadonneen tutkimusaseman ja sen ärhäkän seerumin arvoitusta.  Gru värvätään vorojen vastaiseen liigaan, joka pyrkii löytämään seerumin varastaneen superrikollisen.
Gru tutustuu rikollisjahdin yhteydessä tarmokkaaseen agentti Lucyyn (Katja Aakkula), johon hän tuntee vetoa alusta alkaen. Pääjuonen toinen haara valottaakin heikosta itsetunnosta kärsivän entisen ilkimyksen ja jamesbondmaisen Lucyn välille rakentuvaa romanssia, jota orvot pikkutytöt ovat kilvan tukemassa.
Ykkösosasta pehmentyneen Grun sijasta show’n varastavat keltaiset pikku kätyrit. Ne eivät tosin edellisosan tapaan tee enää pahuuksia vaan hilloja ja hyytelöitä. Kahjot olennot, jotka mongertavat lähes käsittämätöntä kieltä, pistävät hulinaksi ja irrottavat yleisöstä lukuisat naurut. Vitsiä, vauhdikkuutta ja vaarallisia tilanteita vilisee valkokankaalla, kun anarkistiset metriheikit pistävät tuulemaan.
Saatuaan superrikolliselta seerumiannoksen, kätyreistä tulee suorastaan vaarallisia. Tämä voi hieman pelottaa aivan perheen pienimpiä, joten K7 on perusteltu ikäraja. Myös ajoittain ylenpalttinen ja perusteeton mäiskintä ei kuulu aivan pienimpien silmille.
Aikuiskatsoja voi viihdyttää itseään vauhtikomediaa seuratessaan myös etsimällä yhteyksiä eri elokuviin. Jamesbondien ohella löysin viittauksia mm. Tähtien sotaan, Indianajoneseihin ja Troniin. Itse ilkimys 2:ssa kolmiulotteisuus on lisäarvo, muttei mitenkään välttämättömyys. Ohjauksesta ovat vastanneet Pierre Coffin ja Chris Renaud.
Elokuvan trailerin löydät tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti