torstai 14. kesäkuuta 2012

Laatuleffoja kolmiulotteisesti


Elokuvateatteri Y-Kino tempaisee 13.−17.6. esittämällä neljä suursuosikkia kolmiulotteisina versioina. Avatar, Titanic, Autot 2 ja Tintin seikkailut − Yksisarvisen salaisuus ovat olleet niin kaupallisia kuin arvostelumenestyksiäkin.

                              Na'vi-neito Neytiri (Zoe Saldana) Avatar-leffassa.

Avatar 3D (2009) on Titanicin ohjaaja James Cameronin seikkalufantasia ja tieteiselokuva. Se sijoittuu kaukaiselle Pandoran planeetalle, jota asuttaa kolmimetrinen na’vi-kansa. Maapallon energiakriisin kanssa painiskeleva ihmiskunta käyttää häikäilemättä kaukaisen planeetan luonnonrikkauksia. Halvaantunut merijalkaväen sotilas Jake Sully (Sam Worthington) lähetetään Pandoralle suorittamaan haastavaa tehtävää. Koska Pandoran ilmakehä on ihmiselle myrkyllistä, kloonataan Jake avatar-kehoon, joka on sekoitus ihmis-DNA:ta ja planeetan paikallisen navi-heimon DNA:ta. Uusi keho palauttaa Jaken liikuntakyvyn.  Pandoran Jake havaitsee pian harvinaisen kauniiksi, mutta myös vaaralliseksi maailmaksi.

Jake tutustuu viehättävään navi-neitoon (Zoe Saldana), ja suhde tähän muuttaa hänen elämänsä.  Jake otetaan navi-yhteisön jäseneksi.  Alkuperäisen tehtävän päättyessä Jake joutuu vaikeiden valintojen eteen. Hänen täytyy johtaa taistelua ihmiskunnan pelastamiseksi - mutta omaa rotuaan vastaan.
Avatar (K-12) on elokuvahistorian kaupallisesti menestynein elokuva. Sen trailerin löydät tästä.

                             Titanicin rakastavaiset Jack (Leonardo diCaprio)
                             ja Rose (Kate Winslet)


Titanic 3D (1997/2012) on James Cameronin elokuva maailman tunnetuimmasta laivasta ja sen traagisesta kohtalosta. Huhtikuussa 2012 tuli kuluneeksi sata vuotta loistoristeilijän tuhosta. Tapahtuman muistoksi julkaistiin uusi kolmiulotteinen versio elokuvahistorian suurmenestyksiin kuuluvasta leffasta. Uudelleenmasteroitu versio tuntuu aiempaakin todenmukaisemmalta.
Titanic tuli tunnetuksi myös yhdestä elokuvahistorian kauneimmasta rakkaustarinasta. Elokuva kertoo 17-vuotiaan Rosen (Kate Winslet) ja Jackin (Leonardo Di Caprion) epäsäätyisen rakkaustarinan. Titanic nosti molemmat tähteyteen. Winslet ja DiCaprio ovat myöhemmällä urallaan nousseet todella arvostetuiksi luottonäyttelijöiksi.
Titanic (K-12) on elokuva, joka pitää kokea. Trailerin löydät tästä.


                            Tintti, kapteeni Haddock ja Milou-koira merihädässä.

Eurooppalaisen sarjakuvan kestosuosikki Tintti on siirretty valkokankaalle ohjaajalegenda Steven Spielbergin uutuuselokuvassa Tintin seikkailut: Yksisarvisen salaisuus 3D (2011). Kaikkien Tintin ystävien riemuksi Spielberg ja tuottajavelho Peter Jackson ovat onnistuneet lähes täydellisesti. Elokuva on samanaikaisesti jännittävä seikkailutarina, loistava 3D-leffa ja kaikkien aikojen paras liikkeentunnistukseen perustuva elokuva. Elokuvan arvostelun ja trailerin löydät tästä. (K-12)

                             Hinausauto Martti ja kumppanit Autot 2:ssa

Auto2 (3D, 2011) on ohjaaja John Lasseterin seikkaluanimaatio, jonka järkevä ikäraja olisi K-7.
Kilpa-auto Salama McQueen ja humoristinenhinausauto Martti suuntaavat  leffassa uusille jännittäville urille elokuvassa osallistuessaan kautta aikain ensimmäiseen kaikille kilpa-autoille tarkoitettuun mestaruussarjaan, jossa ratkaistaan maailman nopeimman  auton titteli. Matkasta mestaruuteen tulee kuitenkin mutkikas ja kuoppainen. Samalla kun Salama valmistautuu kilpailuun, Martti temmataan mukaan vakoiluseikkailuun, jossa hinausauto kurvaa läpi Japanin ja Euroopan suurkaupunkien. Elokuvan trailerin löydät tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti