maanantai 17. lokakuuta 2011

Tumpeloagentin uudet seikkailut



Mr. Beanina tunnetuksi tullut Rowan Atkinson palaa valkokankaalle jälleen tumpeloagenttina elokuvassa Johnny English – uudestisyntynyt (2011). Hänen Majesteettinsa salaisen palvelun agentin on uudessa seikkailussaan pysäytettävä kansainvälinen murhaajaryhmä ennen kuin se tappaa Kiinan pääministerin ja suistaa maailman kaaokseen.

Edellisessä Johnny Englishissä (2003) Ison-Britannian kuuluisa salainen palvelu MI5 räjäytettiin ilmaan ja ainoa henkiinjäänyt agentti sai tehtäväkseen selvittää kruununjalokivien varkauden. Jatko-osassa MI7:n agentti Johnny English on opetellut itämaisia taistelulajeja ja korkeampaa henkisyyttä Tiibetissä. Syynä tähän on ollut kömpelön Englishin edellinen pilalle mennyt keikka Mosambikissa.

Kun MI7:n tietolähde ei suostu puhumaan kenellekään muulle kuin Johnny Englishille, tiedustelupalvelun tiukan päällikön (Gillian Anderson) on pakko värvätä tomppeliagentti uudelleen. Hän saa apurikseen nuoren agenttiharjoittelija Tuckerin (Daniel Kaluuya) ja viehättävän psykologi Kate Summerin (Rosamund Pike). Näiden keskeisenä tehtävänä on estää Englishin töppäilyjen muuttuminen todelliseksi katastrofiksi.

Johnny English on keskinkertainen ja kestoltaan liian pitkä Bond-parodia, jossa kierrätetään jo moneen kertaan nähtyjä agenttikliseitä erilaisista työkaluista aina puhuvaan agenttiautoon asti. Elokuvissa on toki lukuisia humoristisia oivalluksia, mutta agenttielokuvien toimintajaksojen parodiointi ontuu aika lailla. Yli puolitoista tuntia Rowan Atkinsonin naamanvääntelyä on myös aika kova urakka aikuiskatsojalle.

Johnny English – uudestisyntynyt toimii varmaankin parhaiten vanhemman ja kouluikäisen yhteisenä harmittomana elokuvakokemuksena. Erityistä elämystä on tästä leffasta turha hakea.

Elokuvan trailerin löydät tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti